Over mijzelf

rian 2023smallMijn oorspronkelijke beroep is fysiotherapeute. Ik kreeg door mijn werk steeds meer interesse in de samenhang tussen lichaam en geest. Hierdoor ben ik de opleidingen haptonomie en haptotherapie ('93-'96) gaan volgen. 

Ik werk vanuit enthousiasme voor mijn vak. Wat mij boeit in de haptotherapie is de ervaring om tijdens de begeleidingssessies op ontdekkingsreis te gaan met de ander. Hoe voel je je? Waar zit je kracht? Waar ervaar je een grens? Hoe is je balans tussen denken en voelen? We zijn ook stil tijdens de aanraking of oefening om te kunnen ervaren wat er in je gebeurd. Juist vanuit de stilte, kan je binnenste naar boven komen. Je gaat op deze manier op reis in jezelf.  

Ik ben vanuit rust, gevoel en aandacht aanwezig om samen op zoek te gaan naar dat wat nodig is om (weer) in contact te komen met je lijf en gevoel. Vanuit de verbinding met jezelf kun je dan in contact gaan met de ander en de wereld om je heen. Soms is hiervoor een klein steuntje al voldoende en voelt voelen als thuiskomen. Soms is het een langere zoektocht, voordat voelen vanzelfsprekend wordt. Ik merk wel, dat mensen die denken dat haptotherapie iets vaags is, door mijn manier van werken, het heel helder vinden.  

  

“Een aanraking kan meer betekenen dan duizend woorden”  Paul van den Bergh.

Ik ben tot 2001 werkzaam geweest als fysiotherapeute en haptotherapeute in een gezondheidscentrum in Rotterdam. Tevens was ik mede-praktijkhouder van de fysiotherapiepraktijk. In 1997 ben ik verhuisd naar Zaltbommel. Vanaf 2001 heb ik een praktijk voor haptotherapie in Zaltbommel.
Ik volg jaarlijks nascholingen op de academie voor haptonomie waaronder, omgaan met boosheid, intimiteit en nabijheid, belastbaarheid en stilte.
Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren diverse trainingen gevolgd op het gebied van lichaamswerk, gestallttherapie en systemisch werk. In 2013 heb ik de post-hbo coach opleiding gevolgd aan het Instituut Orbis.